maandag 20 februari 2017

Versteviging bevestiging zitje

Recent had ik het zitje in mijn Quest nog net weer een klein tikje verder onderuit geplaatst en verlaagd zodat ik ondanks mijn relatief lange rug toch ideaal laag in de fiets kan zitten (zie Go Lower (november 2016), Quest lager dan laag (april 2016)). Ik kijk nu net over de 'motorkap' heen. Het zitje zit werkelijk op de meest lage positie die mogelijk is.

Een ideale zitpositie maar ik was wel wat bevreesd dat de constructie, waarbij ik het zitje met een bout door het carbon direct aan de beugel aan de wielkasten monteer, uiteindelijk zou kunnen gaan uitscheuren of uitlubberen. Het zitje zou dan kunnen gaan steunen op het huis van het kettingwiel, waarmee het kettingwiel aan zou kunnen gaan lopen. Ik besloot daarom de constructie te verstevigen met een aluminium plaatje aan de binnenzijde van de zitting.

Aluminium plaat binnenzijde zitje.
Aluminium plaat binnenzijde zitje
Constructie aan de buitenzijde
Constructie aan de buitenzijde, met bouten originele plaatje
Bevestigd aan de wielkasten
Bevestigd aan de wielkasten
Bevestiging vanaf binnenzijde gezien
Bevestiging vanaf binnenzijde gezien

3 opmerkingen:

De Bobslee zei

Netjes opgelost!

VeloTeĵo zei

Mijn (ex) Strada's S039 en S015 en quest Q2xx zat het zadel anders vast; aan het stoeltje zat (links en rechts) een aluminium beugel met twee boutjes aan de stoel en stak dan naar voren. Voor het stoeltje zat dan het scharnierpunt aan de frame-steunen. Jouw situatie lijkt mij niet origineel. Overigens, mijn stoel moet ook altijd op de laagst mogelijke stand en sleet dan door de kettingkast heen.

rv zei

Hoi Tejo, het is zeker niet origineel want ik heb het zelf zo gemaakt :-) Zie ook Go Lower (november 2016), Quest lager dan laag (april 2016). Ik heb voor mijn lengte een erg lange rug en vond dat ik ook in de laagste stand nog te hoog in de Quest zat. Door het zitje met deze constructie verder naar voren te brengen kan het zitje achter een stuk omlaag, zelf zoveel dat de achter een nieuwe, lagere bevestiging voor de beugel moest maken.