zondag 19 maart 2017

Tikje verholpen

Al een tijdje maakte mijn Quest een tikkend geluid dat gelijk opging met mijn trapfrequentie. Alleen als ik echt rustig trapte of probeerde om 'rond' te trappen hoorde ik het niet. Het stoorde me niet heel erg maar uiteraard wilde ik er wel vanaf. Probleem bij zo'n geluidje is dat het heel lastig te vinden kan zijn. Ik vermoedde dat het achter bij de derailleur vandaan kwam maar daar was in stilstand niets te zien. Ik overwoog al een constructie te maken om met een camera verdachte locaties tijdens het fietsen in de gaten te kunnen houden, maar dat bleek vooral een gedachtenexperiment. In het echt best lastig uit te voeren en zoals al gezegd, zo enorm stoorde het me nu ook weer niet.

Onlangs las ik echter bij Pé Koomen op zijn weblog "Een verborgen tikje dat stoort." over een mogelijk vergelijkbaar tikje. Kees van Hattem suggereerde daarop om te kijken naar de bevestiging van het trapstel of de beugel van het stoeltje.
Enfin, ik heb de bouten van het trapstel aangedraaid én ook de beugel achter het stoeltje wat beter bevestigd en voilà, het tikje is weer verdwenen. Jammer dat ik nu niet weet waardoor het kwam, maar ik gok op het trapstel.

Verder nieuws: hoewel ik gisteren weer een lek had met een F-Lite (een leegloper, ik ontdekte het gelukkig terwijl er nog goed mee te fietsen was) denk ik dat ik er toch nog maar mee blijf rijden. Ondanks de nadelen (snel lek, korte draaicirkel) lopen ze wel erg fijn en zijn ze zo gewisseld.

2 opmerkingen:

Piet zei

Ik heb 1 lekke band gehad met de F-Lites in bijna 4000 km en deze kilometers zijn geheel in het winterseizoen afgelegd. Dus vaak natte wegen met steentjes e.d. Een hele mooie score vind ik. Ik denk dat de latex binnenbanden in combinatie met Joe's Sealant wel een aantal lekken hebben voorkomen. Het rolt geweldig en het comfort is ongekend.

rv zei

1 lek in 40000 km is erg mooi!
Ik heb door een combinatie van factoren afgelopen maanden erg weinig gefietst. Te weinig km's gemaakt om echt zinvolle uitspraken te doen.