woensdag 29 maart 2017

Verkocht!

Morgen ga ik op bezoek bij Intercitybike om een proefrit te maken in de DF-XL. Het is niet zo dat ik directe koopplannen heb maar ik ben wel zeer benieuwd hoe die fiets rijdt. Op basis van wat ik her en der lees en zie heb ik natuurlijk mijn vooroordelen. Mijn indruk is nu dat ik bij een vervanging van de Quest als eerste aan een Quattrovelo zou denken. Qua snelheid ruwweg vergelijkbaar met de Quest maar dan met meer veiligheid en comfort. Van de DF-XL verwacht ik nu vooral dat het meer een fijn racekarretje is, niet zozeer in topsnelheid (minder van belang) maar vooral in het snel optrekken en de wegligging in bochten.

Ik sluit echter niet uit dat ik morgen zo hebberig wordt dat ik er meteen één bestel. Dat is wel een neiging waar je mee moet oppassen. Het ritje dat ik vanochtend met de Quest maakte was namelijk zo fantastisch dat als ik gedacht zou hebben dat het een DF was ik er meteen één besteld had. Gelukkig was het de fiets die ik al heb, dus hoef ik 'm niet meer te kopen!

Ik plande vanochtend om een niet te lang stuk te gaan rijden met redelijk beperkte inspanning. Met die redelijk beperkte inspanning reed ik op de Lekdijk echter zo vele kilometers lang met een snelheid tussen de 45 en de 50 km/h. Heerlijk! En ongelooflijk eigenlijk dat je gewoon met menskracht zonder je het leplazarus te trappen zo snel kan fietsen! Vanwege de heersende wind moest ik op de terugweg wel wat stevig trappen om zo tegen de 45 km/h te rijden, maar ook daarvoor hoefde ik zeker niet in het rooie te gaan.

Benieuwd hoe ik na morgen naar het verschil tussen Quest, Quattrovelo en de DF kijk.

6 opmerkingen:

Paul van Roekel zei

René, dat komt vooral door de goede motor die in jouw Quest zit. Ik moet me nl. wel het leplazarus trappen om zo hard te rijden als ik het zowiezo haal (nee dus ;-). Maar ik wil dit jaar ook eens een DF proefritje maken.

marcel beekmans zei

ik heb het hele verhaal drie gelezen, maar ik snap het nog steeds niet!

wat heb je verkocht? heb je nu wel of niet een df besteld?

Unknown zei

Ha die Rene,

Keuzestress, heerlijke luxe.
Eigenlijk wil je beide ;-)

Succes met de keuzes en ik ben heel benieuwd. Jouw herkenbare hang naar snelheid inschattende..

Groet,
Henk-Jan

Piet zei

Ben benieuwd hoe het bevalt. Ik zou een flinke tocht maken met allerlei soorten wegdek incl. slechte wegen en het liefst een DF op snelle bandjes. Jouw Quest is 32 kg? 7 kg minder gewicht zal je wel merken in het accelereren. Mijn Quest is 28 kg en 3 kg zwaarder, dat is denk ik nauwelijks merkbaar.

rv zei

@marcel: niets gekocht of verkocht maar ik was vanochtend zo blij met de Quest dat ik 'm meteen gekocht zou hebben als ik 'm nog niet had :-)

@Piet: Geen idee wat mijn Quest weegt. Het is geen 100% carbon model. Bovendien heeft 'ie al met al drie reparaties aan de body gehad. Om 'm te wegen zal ik flink m'n best moeten doen 'm zandvrij te maken...

De Bobslee zei

Hoi René,

Ook ik ben benieuwd naar je bevindingen na de proefritten. DF is inderdaad zo'n fiets, het WOW gevoel is er direct, bij mij al bij het instappen. De fiets paste me als een handschoen! En dat optrekken is werkelijk een sensatie de eerste keren......
Een Quattrovelo is zondermeer een prachtfiets, rijdt ook heerlijk, je kan er onbeschoft hard de hoek mee om, zonder bang te moeten zijn dat je kantelt, en je kan er ook behoorlijk mee vooruit komen. Doet niet onder voor een Quest, maar geeft niet dat gevoel dat ik in de DF had. Niettemin ben ik nog steeds blij met m'n keuze, de QV kan spijkerbanden hebben, de DF niet, en ook is de QV veel comfortabeler om te rijden.

We lezen het wel?

Groeten, Adri.