donderdag 22 januari 2009

Dilemma: slecht zicht met of zonder bril?

Terug naar huis. Door het donker. Windkracht 5 a 6 pal tegen. Striemende regen in het gezicht. Zonder fietsbril is het naar fietsen, je ogen zijn door wind en regen nauwelijks open te houden. Met bril op heb je geen last van de regen in je ogen maar het zicht wordt er niet beter van. Een bril beslaat en komt vol met regendruppels te zitten. Druppel reflecteren opvallend licht alle kanten op waardoor het zicht nog meer beperkt wordt. Zonder straatverlichting of tegenliggers is het echter nog wel te doen en onder deze omstandigheden een betere keuze dan zonder bril rijden.

Op de terugweg, ter hoogte van station Maarssen, zie ik door mijn bespatte en deels beslagen bril ineens donkere schimmen midden op de weg. Ik stuur snel bij. Fietsers zonder licht? Voetgangers zie ik, als ik ze voorbij rij. Joelend, alsof ze dronken zijn, juichen ze me na. Voortaan beter opletten op dit stuk.

Ik zie uit naar forenzen in het licht en met minder extreem weer.

Vandaag 106 km gereden, 1160 km in totaal.

3 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Beste Rene. Het probleem van slecht zicht is mij als brildrager ook bekend.Plastic glazen, want die beslaan niet zo gauw, en een veiligheids bril, als 2 de er overheen. het zicht blijft ook dan beter. Groeten Kees.

Kees van Hattem zei

Beste Rene.Was je op zoek naar Primo Comets? Fietspunt.nl heeft deze op voorraad net als de meeste Velomobiel banden 20"/26" Groeten Kees

rv zei

Dank Kees! Ik zocht eigenlijk met name de versie met kevlar laag. Ik begrijp dat die erg goed bevalt & niet meer leverbaar is. Anyway, ik denk dat ik deze ook maar eens ga proberen (na de Perfect Moirees die nu klaar liggen).
Groet! René