vrijdag 28 november 2008

Naar het werk

Gisteren voor de eerste keer met de Quest naar het werk gereden. De avond van te voren alles klaargelegd: een zeepje, een handdoek, wat goedkope aftershave, kleding en schoenen voor op kantoor, een schoon fietshemd voor de terugweg, de MacBook, plakspullen, pomp en reservebanden, twee pakken sultana's & de camelbag. Onrustig geslapen. Toch spannend, de eerste keer met de Quest naar het werk, door het donker.

Om 6:35 van huis vertrokken. De reis verliep voorspoedig. Bij station Maarssen zag ik vrij laat dat daar de weg open lag. Ik kon nog net op tijd voldoende afremmen. Daarna langs het Amsterdam-Rijnkanaal ondanks gebrek aan straatverlichting met 35 km/h doorgereden.  Het laatste stukje van de route door Amsterdam-Zuid had ik nog niet eerder gereden maar bleek goed te doen, wel veel scholieren (veel oh's en ah's) maar prima ongelijkvloerse kruisingen dus geen stoplichten. Om 8:25 op kantoor. 

Op kantoor tussen de bedrijven door met Google Maps nog uitgepuzzeld dat de route in Lage Weide nog zo'n 600 meter korter kan (complete route).

's Avonds om 17:30 teruggereden. Langs het kanaal 32 km/h als kruissnelheid. Vanaf Maarssen begon ik wat leeg te raken. M'n benen wilden niet meer zo. Ook meer last van wind dan verwacht. Richting Nieuwegein betrapte ik me er op af en toe minder dan 30 km/ h te rijden Oei... Het laatste stukje naar Houten toch nog even aangezet om wat harder te rijden. Om 19:30 thuis.

Deze dag 103 km, 330 km in totaal.

2 opmerkingen:

simply red zei

Hoi René

Leuk te lezen dat je het naar je zin hebt in de nieuwe Quest. Veel plezier nog,

Groet,

Paul (giraffe-quest) Dijs

ps: stoel wel horizontaal zetten; ligt veel beter en geen "houten kont" meer!

kegge13 zei

Dag René
Ten eerste leuk dat er weer een Quest rond Utrecht erbij is. Rijd je ook een keer nmet de U-liggers mee?
Tav. jouw route naar A'dam:
Die afslag vanaf het kanaal over de Indijkweg naar Achetvliet kende ik nog niet. Ziet er interessant uit.
Je kunt ook nog een keer proberen noordelijk langs het Abcoudermeer te gaan en dan de Holendrechterweg te volgen tot in Ouder-Amstel en dan langs de westkant van de Amstel verder te gaan. Niet korter, wel leuker!