vrijdag 4 november 2016

Schwalbe 7A vs 7C vs 6

Recent een paar keer achter elkaar een lekke band gehad, waaronder bij een Shredda die er nog geen 200 km op lag. Nu is de herfst een periode waarin je eerder lek rijdt dan in de zomer maar er bleek meer aan de hand. Ik had laatste keren behoorlijk moeite om de binnenband zonder proppen en dus zonder vouwen in de buitenband te krijgen. Bij de meest recente lek viel me aan de binnenband op dat 'ie er uit zag alsof 'ie dubbel had gezeten. Dat was op de plek van het lek.

Ik legde de biba, minimaal opgeblazen, op de Shredda en wat bleek, de buitendiameter van de biba was groter dan die van de Shredda. Ik controleer dus de maat die op de band vermeld staat: ETRO 438. Ahum, dat moet dus 406 zijn.

De band was een Schwalbe 7A. Ik meende dat de Schwalbe 7 ook een 406 band was maar dan voor net wat dikkere banden en de A een lichtere variant daarvan. Niet waar dus. Volgens site van Schwalbe had ik een 7C moeten hebben. Nogal verwarrend. Ik denk dat ik maar weer gewoon een 6 om de voorwielen leg.

8 opmerkingen:

Maurice zei

KLopt, Ik vind het met name verwarrend omdat de extra light 6 versie in maat 406, wel 6A heet.

René Voorburg zei

Ah, dat verklaart mijn fout... Zeer verwarrend!

Wim zei

7A heb ik als voorband biba voor de Roeifiets. Geschikt voor 37-438 t/m 37-451.

451 is de maat van mijn voorwiel, oftewel de Zeelandse 20" ;-) Derk Thijs en Bram Moens maken namelijk gebruik van deze maat.

René Voorburg zei

Op mijn Baron had ik vroeger een 451-voorwiel. Ik vond het een mooie maat alleen keuze snelle buitenbanden was er nauwelijks (en de standaard band - weet de naam niet meer - zat zo strak om de velg dat ik een keer een andere velg genomen heb om tenminste onderweg gewoon de band te kunnen lichten).

Sjef zei

Volgens mij was dat een ICR roadlite (voor de 451). Ik denk dat je tegenwoordig wel wat makkelijker aan een range van 451 bandjes kan komen online. schwalbe heeft trouwens een handig overzicht van alle maten en soorten binnen banden op hun site staan

René Voorburg zei

Goed dan: gratis af te halen, 3 niet tot nauwelijks gebruikte Schwalbe 7A binnenbanden...

Unzu Frieden zei

Hoi René

is de Bel RaR al verkocht?

Beste groeten

Tim

René Voorburg zei

Hoi,
De RAR krijgt 29 december een nieuw baasje..
Groet