vrijdag 6 mei 2016

Snelle cabrio

Vandaag fietste ik voor het eerst met deze Quest ‘cabrio’, dus zonder schuimkap. Ik had daarbij een minivizier gemonteerd. Mogelijk lag het aan dat vizier maar het ging in ieder geval heel erg hard. Op de dijk tussen Neerijnen en Tiel reed ik flinke stukken harder dan 50 km/h en dat ging nog redelijk ontspannen.
Overigens is dit een schitterende omgeving om te fietsen!

Op de Hogestraat / Rijswijkseweg bij Zoelen probeerde ik op het goede asfalt daar met de wind in de rug flink vaart te maken. Ik haalde de 65 km/h zonder me echt in het rode te trappen.

Tijdens een eerdere rit had ik het minivizier samen met de schuimkap gecombineerd maar dat beviel me minder. Voor mijn gevoel fietste die combinatie minder hard en had ik juist meer last van de wind. Mogelijk speelt hier wel mee dat ik bij die rit het zitje nog niet zo laag als nu gemonteerd had.

5 opmerkingen:

Unknown zei

Dag Rene,
Jammer dat je als toeschouwer naar de wedstrijd komt als je plezier hebt in hard rijden.
Groeten, Ymte

Wim Schermer zei

Het minivizier geeft een weerstandsvermindering van rond 20 Watt. Dat is relatief veel want een volledige racekap voegt daar maar 10 Watt aan toe. Bij 45 km/u levert een minivizier 3 km/u winst op, een racekap 4,5 tot 5 km/u.
Dat de winst met een schuimkap, gecombineerd met een minivizier, een minder resultaat oplevert is bekend. Een verklaring is volgens mij dat je onder een schuimkap je warmte niet kwijt kunt en je prestatievermogen daardoor daalt.

Piet zei

Ik gebruik het een vizier dat nog iets hoger is dan het mini vizier. Dan zit je nog iets meer uit de wind en is het niet nodig een fietsbril op te zetten tegen de vliegjes.

René Voorburg zei

Hoi Ymte,
Ik was van plan om mee te rijden op de Nedereindseberg. Ik twijfelde tussen alleen op de 2x28" RaptoBike, samen met vrouw of één van de kinderen op de tandem of in de Quest. Puntje bij paaltje had ik vooral veel zin om lekker te gaan toeren in de Quest.

Je had me bijna overgehaald alsnog mee te rijden maar op het parcours van de Nedereindseberg met steile klimmetjes en scherpe bochten zou ik in een Quest denk ik wel flink in het nadeel zijn tov de DFs. Ik had bovendien al 80 km in de benen op redelijk hoog tempo.
Wellicht later dit jaar :-)

Groet, René

rob, nieuwegein zei

René, ik woon praktisch naast de Nedereindse Berg, maar de scherpe bochten weerhouden mij er ook van om daar voluit te gaan rijden met een Quest. Op een rustig moment rijd ik er weleens mijn rondjes, maar die bochten zijn niet mijn vrienden. Dat klimmetje maakt het trouwens wel een uitdagend rondje hoor.