zaterdag 4 april 2009

Beware of the White Van Men!

Hoewel er op industrieterrein Lage Weide fietspaden zijn is het er echt Autowereld. Als fietser ben ik dus zeer beducht voor verkeer dat vergeet dat er ook fietsers bestaan. Vooral bij afslaand verkeer ben ik alert.

Afgelopen vrijdag in de ochtend zag ik nog ruim voor me een trits tegemoetkomende afslaande auto's. De laatste in de rij zou absoluut voor me moeten stoppen. Die laatste in de rij was echter een wit bestelbusje. Nu was ik gealarmeerd. Een White Van Man, de meest gevaarlijke categorie bestuurder! Witte bestelbusjes worden in het algemeen bestuurd door jonge mannen (2 x een risicopunt). Het voertuig is van hun werkgever wat niet stimuleert tot voorzichtig rijgedrag (nog een risicopunt) en de wagens zijn meestal geheel anoniem (nog meer aanleiding tot risicovol gedrag, nu 4 punten bij elkaar opgeteld).

Als ik 's ochtend op Lage Weide op collision course zit met een White Van Man is het uitgangspunt dus dat hij me niet ziet. Dat bleek vrijdagochtend terecht. Ik flink remmen en claxonneren tegelijk. Ik hoop dat 'ie me uiteindelijk nog wel gehoord en gezien heeft maar waarschijnlijk grossierde hij in risicopunten en was hij ook aan het bellen terwijl de muziek aan stond. Een White Van Man is en blijft immers een White Van Man.

Kilometerstand na vrijdag 2887 km.

1 opmerking:

René Voorburg zei

Pas op! Afgelopen dinsdag had ik een identieke bijna aanvaring met een Red Van Man...