vrijdag 2 september 2016

Klimmen met de Eindbaas

Sinds ik weer een Quest heb, januari van dit jaar, heb ik nauwelijks de behoefte gevoeld om met één van mijn andere fietsen te gaan rijden. De rug-aan-rugtandem en de RaptoBike lowracer staan stof te vergaren in de schuur. De Alleweder staat met een wat ribbelig kontje voor het huis nog wat na te hijgen van de recente aanrijding.

Nu de Quest in reparatie is heb ik voor de afwisseling weer eens de tweewieler gepakt. Deze fiets, een RaptoBike lowracer met 2 reguliere 28" racefietswielen, wordt bij ons thuis tegenwoordig 'De Eindbaas' genoemd omdat mijn zoon Joep, die met de Flevobike Amigo prima kon ligfietsen, het niet lukte om er op te rijden. Volgens hem is het de Eindbaas, de meest moeilijk te berijden fiets.

Vóór de Quest gebruikte ik wel eens de app Strava om mijn prestaties op de fiets of hardlopend te kunnen vergelijken met die van anderen. Op de Quest heb ik Strava niet gebruikt maar met de RaptoBike had ik er wel weer zin in om mezelf virtueel wat op te laten jutten. Op de tweede rit met de Raptobike koos ik voor een tocht met twee klimmetjes, de zuidzijde van de Amerongseberg en de noordzijde van de Kaapsche bossen. Mijn ervaring was altijd al dat het met de RaptoBike prima klimmen is maar ik had dit nog niet eerder met Strava geregistreerd.

Enfin, stevig trappend maar niet met het mes tussen de tanden, belandde ik in het Strava-klassement voor het segment van de eindklim Amerongseberg zuidzijde op positie 900 van de ruim 22.000. Bij de beklimming van de Kaapsche bossen kwam ik ook in de top 5%. Mijn voorzichtige conclusie is dat de Eindbaas niet significant slechter kan zijn in klimmen dan een reguliere racefiets.

2 opmerkingen:

Wim zei

Sinds ik de XS heb (januari 2013) gebruik ik mijn Roeifiets wel iets minder, maar stof krijgt geen kans.

Eerst roeide ik ongeveer 4500km per jaar, nu ruim 3500km.

rv zei

Ja, er is ook leven buiten de Quest. Ik ben pas voor het eerst in ruim een half jaar weer gaan hardlopen... Als ik een roeifiets zou hebben zou die denk ik ook minder snel verstoffen.