maandag 8 februari 2010

Van Kojak naar Perfect Moirée

Afgelopen zaterdag heb ik na ongeveer 2750 kilometers de Schwalbe Kojaks aan voorzijde vervangen door Vredestein Perfect Moirées waar ik eerder al zo'n ongeveer 1500 kilometer mee had gereden. De Kojaks waren maar één maal lek gegaan maar ze zaten ze wel flink vol met gaten, steentjes en stukjes glas. Het loopvlak is verder nog nauwelijks afgesleten. Aan de wang vertoont één van de banden wel enige slijtage door aanlopen in de bocht. Ik denk dat ik de Kojaks nog wat meer kilometers gun als het weer wat mooier is. Voor deze winterse omstandigheden zijn de Perfect Moirées denk ik beter geschikt omdat ze enig profiel hebben en naar mijn vermoeden minder snel lek gaan door steentjes (alleen al omdat ze wat dikker zijn dan de gladde Schwalbes).

Overigens had de achterband, ook een Kojak, na ongeveer 5620 kilometers het eerste lek te pakken. Zowel het lek in de Kojak voor als in de Kojak achter deden zich voor bij de oliebollentocht afgelopen december.

Door een combinatie van factoren heb ik in januari niet in de Quest gefietst. Zaterdag was mijn eerst ritje na de oliebollentocht. Mijn conditie was flink achteruit gegaan. Na ruim 40 kilometer fietsen met een snelheid die doorgaans hoog in de 30 km/h lag was ik aan het einde van de dag behoorlijk op.

Ik hoop dat het me toch gaat lukken om dit jaar af en toe van Houten naar Den Haag te forenzen met de Quest. Misschien is de directe weg vanaf Gouda langs de A12 weer befietsbaar?

Huidige kilometerstand: 5696 km.

Geen opmerkingen: